تجزیه گیاه

یکی از طرق مدیریت تغذیه گیاه و کوددهی اندازه گیری غلظت عناصر غذایی در گیاه( شامل برگ، دمبرگ، میوه و …) و تعیین کمبودها و بیش بودهای عناصر غذایی در آن و رفع به موقع این کمبودها می باشد.

از طرف دیگر تجمع بیش از حد بعضی از یونها در گیاه می تواند باعث ورود آنها به چرخه غذایی گردیده و مشکلاتی را برای سلامت انسان و دام بوجود آورده و یا بر بازار پسندی میوه جات و سبزیجات مصرفی اثرات نامطلوبی بر جای گذارد.

در حال حاضر آنالیزهای زیر و مرتبط با موارد فوق در این آزمایشگاه انجام می گیرد:

۱- اندازه گیری غلظت یا درصد عناصر مختلف در گیاه به منظور تشخیص کمبودها و بیش بودها شامل:

  • فسفر
  • نیتروژن
  • پتاسیم
  • کلسیم
  • منیزیم
  • روی
  • آهن
  • منگنز
  • مس
  • بور
  • گوگرد
  • مولیبدن
  • سیلیسیم
  • سلنیوم
  • کلراید
  • سدیم
  • کبالت

۲- اندازه گیری غلظت نیترات و نیتریت در گیاه

۳- اندازه گیری غلظت کل عناصر سنگین و آرسنیک در گیاه

۴- تعیین درصد ماده خشک در اجزاء گیاه

۶- تعیین درصد پروتئین در انواع دانه ها